Ritva Karila-Hietala

Olen koulutukseltani vaativan erityistason psykoterapeutti (Valvira, KELA), perhe- ja pariterapeutti, kouluttaja ja mielenterveyden edistämisen asiantuntija sekä työnohjaaja. Osaamiseni kattaa Mielenterveyden ensiapukoulutukset työyhteisöille ja muille ryhmille.  Lisäksi teen masennuksen lyhytterapeuttiseen hoitoon kehitettyä IPT-terapiaa (Interpersoonallinen terapia).

Olen työskennellyt pitkään julkisissa mielenterveyspalveluissa sekä yksityisenä terapeuttina. Uskon dialogisuuteen, ja siihen, että kuulluksi tuleminen on tärkeintä terapiassa. Avaimet ongelmaan ovat asiakkaalla itsellään. Terapeutti auttaa niiden löytämisessä. Joskus yksikin käynti riittää. Minulle tärkeää on eettisyys, oikeudenmukaisuus ja tasavertaisuus niin terapiassa kuin muussakin elämässä.

Kotonani asuu puolison lisäksi Skotlannin hirvikoirat Liinu ja Wimma, jotka vievät minut ulkoilemaan päivittäin. Leikkimistä harrastan neljän lapsenlapseni ja paritanssia mieheni kanssa. Viihdyn luonnossa, erityisesti veden äärellä.